Est - Est - Est

 

 

 

Sällskapet EST EST EST

Bildades 1981 av ett litet kamratgäng i Stockholm. Föreningen består idag av ca. 70 medlemmar och vi är singlar, gifta, skilda, förlovade och alltså ingen renodlad singelklubb. Vårt sällskap vänder sig till kvinnor och män 60+ som bor i Stockholm med omnejd. Vi tror att kvalitet och engagemang i vår verksamhet är viktigare än att växa och bli stora.

 

Namnet EST EST EST

Namnet tog vi från ett gott italienskt vin och en passande historia:

En italiensk furste ville inspektera sin landsända och möta sitt folk. I förväg skickade han en munk med uppgift att besöka vingårdarna och provsmaka. Fursten ville slå läger på den plats där det bästa vinet fanns, vilket munken hade skyltat med EST. (EST är latin och betyder det är - det är här det bästa vinet finns). Munken fortsatte och fann ett bättre ställe, som han markerade med EST - EST. Till sist hittade han en tredje vingård med utsökt vin, bäst av alla som blev EST - EST – EST och där stannade fursten.

 

Aktiviteter - Månadsvärdar

Alla medlemmar blir en gång om året månadsvärd. Tillsammans med en grupp andra EST – medlemmar komponerar man ett månadsprogram. Genom de olika aktiviteterna som medlemmarna bidrar med får föreningen ett rikt och varierat utbud och det finns något för alla. Programmet breddas, förändras och gemenskapen stärks. Gruppen förnyas varje år och är ett bra tillfälle att lära känna varandra.

GEM
(Gemensam Est Middag )

En fast programpunkt är vår populära GEM som alltid är 1:a måndagen varje månad på utvald restaurang. Vi träffas, trivs och äter en måltid tillsammans. Vill du testa innan du blir medlem då är du välkommen till en av våra GEM. Vi lovar att ta väl hand om dig och du får en fadder vid din första GEM.

 

Några få exempel på aktiviteter/evenemang som månadsvärdarna erbjudit under åren:

- Musikunderhållning i olika miljöer

- Museibesök av skiftande slag - med och utan guide
- Parkteater med picknick
- Vinprovning för nybörjare

- Besök i Stockholms ”undre värld”

- Casinobesök på Cosmopol med lunch och spel

- Golf, bowling- och boulespel
- Visning av hovstallet
- Promenader av olika slag
- Utflykter med båt
- Guidade bussturer i Stockholm
- Gemensamma luncher
- Vi försöker att anordna någon större fest en gång per år

 

Övriga aktiviteter

Flera mindre kamratgäng har bildats med olika inriktningar t.ex. matlagning, vinprovning, aktiesparklubbar, bridge m.m. Man kan ta egna initiativ och när som helst starta något nytt.


 

»